Matsedel

 

Måltiden: är en viktig pedagogisk situation som bland annat tränar turtagning, samtal, matematik, motorik osv. För att barnen ska känna trygghet har vi bestämda platser vid lunchen och sitter i mindre grupper i flera rum.

Maten: Barnen erbjuds en näringsrik kost med begränsat fett- och sockerintag. Mängden ekologiska råvaror i matlagningen anpassas efter tillgång och säsong, men målet är att så mycket som möjligt ska vara ekologiskt. Vår mat lagas av en närliggande cateringfirma som levererar mat till oss efter mottot; ”Vi skapar mat med glädje för våra barn och lär dem hur riktig mat som lagas från grunden smakar. ”Våga vägra halvfabrikat”!” De gör allt från att koka egna fonder, panerar egna fiskpinnar till att baka bröd på deras egen surdeg.

storliten-catering-1

Matsäck: Några gånger per termin har de större barnen med sig matsäck till förskolan som de äter ute i skogen. Detta är en av de utflykter som barnen uppskattar mest. Övriga året äts även frukten på förmiddagen ute i skog och mark när väder tillåter och även grillning av korv görs vid våra grillplatser.

Gårdens skörd: Gården på förskolan ger varje år skörd av bär, frukt och grönsaker som planterats på våren. På hösten skördas och tillagas allt tillsammans med barnen för att sedan provas.

img_0972img_0971img_0967img_0969img_0974img_0973img_0955img_0951

Kommentarer inaktiverade.